'Zeventig jaar zoeken naar het compromis' aangebodenWoensdag 6 december heeft Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol uit handen van auteurs Bert van den Braak en Joop van den Berg het boek 'Zeventig jaar zoeken naar het compromis. Parlementaire geschiedenis van Nederland 1946-2016' ontvangen.

Aanbieding 'Zeventig jaar zoeken naar het compromis', 6 december 2017
Grotere versie foto

Het boek behandelt de parlementaire politiek in Eerste en Tweede Kamer in de naoorlogse periode. Dit tijdperk kenmerkt zich volgens parlementair onderzoekers Van den Braak en Van den Berg door het voortdurend zoeken naar het compromis waaruit uiteindelijk wel een resultaat moest voortkomen.   

In de plenaire zaal van de Eerste Kamer kreeg de Kamervoorzitter onder toeziend oog van Griffier Geert-Jan Hamilton een eerste indruk van de inhoud van het lijvige vervolg op 'De eerste honderdvijftig jaar. Parlementaire geschiedenis van Nederland, 1796-1946', dat Van den Berg samen met Jan Vis in 2013 publiceerde.


Deel dit item:
Begin van een dialoog venster. Het bevat 3 afbeeldingen. Gebruik de pijltoetsen om te navigeren. Escape sluit dit venster.
Aanbieding 'Zeventig jaar zoeken naar het compromis', 6 december 2017
Afbeelding 1 - Aanbieding 'Zeventig jaar zoeken naar het compromis', 6 december 2017