Ondervoorzitter Franken bij aankomst slachtoffers in EindhovenNamens de Eerste Kamer der Staten-Generaal zal ondervoorzitter Hans Franken (CDA) op woensdag 23 juli 2014 op de vliegbasis Eindhoven aanwezig zijn, als het vliegtuig aankomt met de eerste slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17. De Tweede Kamer wordt vertegenwoordigd door Voorzitter Anouchka van Miltenburg. Ook de (plaatsvervangende) voorzitters van de fracties van de Eerste en Tweede Kamer zullen aanwezig zijn.

Eerder werd bekend dat Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima op vliegbasis Eindhoven aanwezig zullen zijn als de eerste lichamen terugkeren in Nederland. Ook premier Rutte en vice-premier Asscher zijn erbij, evenals als vertegenwoordigers van andere landen met slachtoffers.

De regering heeft woensdag 23 juli uitgeroepen tot dag van nationale rouw. Van alle gebouwen van de rijksoverheid hangt de vlag halfstok. Verder worden op verschillende momenten klokken geluid. Dat gebeurt ook gedurende 5 minuten voor aankomst van de vliegtuigen. Dat is waarschijnlijk om 16.00 uur.

Na de landing van de twee militaire vliegtuigen klinkt er een trompetsignaal. Daarna zal er een minuut stilte in acht worden genomen. Iedereen kan zich hierbij aansluiten, heeft het kabinet laten weten.


Deel dit item: