Staten Limburg en Noord-Brabant bezoeken Eerste KamerEen delegatie van Gedeputeerde en Provinciale Staten van Limburg en Noord-Brabant heeft op donderdag 25 oktober 2012 in en met de Eerste Kamer gediscussieerd over de thema's landelijk gebied en grensoverschrijdende samenwerking.

Op het terrein van ontwikkelingen in het landelijk gebied hielden het Brabantse Statenlid Tineke Klitsie (D66) en het Eerste Kamerlid Eric Smaling (SP) inleidingen. Daarna volgde er een discussie. Bij het thema grensoverschrijdende samenwerking hielden het Limburgse Statenlid Jeu Titulaer (CDA) en het Eerste Kamerlid Tiny Kox (SP) inleidingen. Ook hierna vond een discussie plaats.

Het bezoek van de Staten van Noord-Brabant en Limburg is het tweede in een nieuwe reeks van provinciebezoeken. Op initiatief van de Eerste Kamer zijn in de vorige Kamerperiode alle provincies uitgenodigd om in en met de Senaat te discussiëren over diverse onderwerpen. De Senaat besloot in de Kamerperiode 2011–2015 alle provincies opnieuw uit te nodigen. De Eerste Kamer wil met deze bezoeken de banden met de provincies verder aanhalen.


Deel dit item: