T00144

Toezegging bij -geen onderwerp toegekend- 28Minister De Geus zegt toe dat hij de stand van zaken over uitkeringen naar het buitenland schriftelijk zal doen toekomen aan de PvdA-fractie.


Kerngegevens

Nummer T00144
Oorspronkelijke nummer tr_SZW_2004_75
Status voldaan
Datum toezegging 30 november 2004
Deadline 1 januari 2006
Verantwoordelijke(n) Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Commissie commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW)
Soort activiteit Plenaire vergadering
Categorie brief/nota
Kamerstukken Opzegging ILO-verdrag nr. 118 (29.382)


Uit de stukken

Handelingen EK 2004-2005, 7-318

[...]

(blz.318)  

Mevrouw Westerveld (PvdA):[...]

Het heeft mij gerustgesteld dat er een opzegtermijn is, maar mijn vraag was eigenlijk een andere. Het gaat om mensen met een lopende WAO-, AOW-, ANW- of WAZ-uitkering. Mijn vraag was of u voorbeelden kunt geven van landen waar zulke uitkeringen dan zullen worden beëindigd. Ik heb gevraagd om bijvoorbeeld te zeggen om hoeveel mensen met een AOW-uitkering het gaat, zodat wij een klein beetje weten waarover wij het hebben. Mij valt op in de discussie dat wij steeds teruggaan naar de Toeslagenwet, terwijl het voorgestelde natuurlijk vele malen verder gaat.

[...]

Minister De Geus: [...]

Ik denk dat mevrouw Westerveld met name in die laatste categorie is geïnteresseerd. Dat zijn onder meer China, de Dominicaanse Republiek, Ghana, Libanon, Mauritius, Peru, Saoedi-Arabië, Singapore, Sri Lanka, Swaziland en Venezuela.

[...]

Federatie. Bij de landen die positief hebben gereageerd op het verzoek om een handhavingsverdrag te sluiten, zitten onder andere Albanië, Barbados, Benin, Eritrea, Ethiopië, Malawi, Maleisië, Nepal, Saint Vincent and the Grenadines, Togo en Vietnam. Dit is de stand van zaken per 17 november jl. Ik zeg u toe om u de stand van vandaag schriftelijk te doen toekomen.

[...]Historie

 • 12 januari 2005
  Voortgang:
  documenten:
  • -   
   brief minister De Geus, 29382 E
 • 30 november 2004
  toezegging gedaan