29.371

Modernisering medezeggenschap educatie en beroepsonderwijs



Dit wetsvoorstel voert een gedeelde medezeggenschapsstrucuur in voor de sector beroepsonderwijs en volwasseneneducatie (BVE). Voor het personeel wordt de Wet op de ondernemingsraden (WOR) van toepassing, voor de deelnemers wordt een deelnemersraad opgenomen in de Wet educatie en beroepsonderwijs (WEB).

De Wet op de medezeggenschap 1992 (WMO) is niet langer van toepassing op de BVE-sector. De herstructureringsoperatie en de omvorming tot grote instellingen hebben ertoe geleid dat de vormgeving van de medezeggenschap op basis van de WMO niet langer toereikend is.

Deze samenvatting is gebaseerd op het wetsvoorstel en de memorie van toelichting zoals ingediend bij de Tweede Kamer.


Stand van zaken

Ingetrokken
Tweede Kamer
Schriftelijke voorbereiding
Plenair
Afkondiging

De staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft het wetsvoorstel ingetrokken bij brief van 13 november 2007 (TK 29.371 nr. 13).


Kerngegevens

ingediend

12 december 2003

titel

Wijziging van de Wet educatie en beroepsonderwijs en de Wet op de ondernemingsraden in verband met de modernisering van de medezeggenschapsstructuur in de educatie en het beroepsonderwijs en de versterking van de positie van deelnemers (modernisering medezeggenschap educatie en beroepsonderwijs)

schriftelijke voorbereiding

ondertekening

  • minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

inwerkingtreding

Op een bij koninklijk besluit te bepalen tijdstip


Documenten

2