25.878

Regeling nieuw bekostigingsstelsel exploitatiekosten voortgezet onderwijs



Dit voorstel wijzigt onder meer de Wet op het voortgezet onderwijs en vervangt de Interimregeling bekostigingsstelsel materieel door een structureel bekostigingsstelsel voor exploitatiekosten in het voortgezet onderwijs.

Naast een opsomming van de componenten van de exploitatievergoeding, bevat de nieuwe regeling tevens bepalingen hoe de bedragen worden vastgesteld. Tenslotte is ook een voorziening opgenomen voor aanpassing wegens loon- en prijsontwikkelingen.

Deze samenvatting is gebaseerd op het wetsvoorstel en de memorie van toelichting zoals ingediend bij de Tweede Kamer.


Stand van zaken

Het voorstel is op 9 februari 1999 met algemene stemmen door de Tweede Kamer aangenomen. De Eerste Kamer heeft het voorstel op 30 maart 1999 als hamerstuk afgedaan.

De wet is opgenomen in Staatsblad 172 van 22 april 1999.


Kerngegevens

ingediend

7 februari 1998

titel

Wijziging van onder meer de Wet op het voortgezet onderwijs in verband met vervanging van de tijdelijke regeling van de vergoeding voor de exploitatiekosten door een in die wet zelf neergelegde regeling (regeling nieuw bekostigingsstelsel exploitatiekosten voortgezet onderwijs)

schriftelijke voorbereiding

ondertekening

  • staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen
  • minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

inwerkingtreding

Met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Staatsblad waarin de wet wordt geplaatst met enkele uitzonderingen


Documenten

7