Stemming moties Voortduringswet artikelen 2c en 4 Wet verplaatsing bevolking



Verslag van de vergadering van 4 april 2023 (2022/2023 nr. 25)

Aanvang: 13.36 uur

Status: gecorrigeerd


Stemmingen moties Voortduringswet artikelen 2c en 4 Wet verplaatsing bevolking

Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij de behandeling van het wetsvoorstel Regels over het voortduren van de werking van de artikelen 2c en 4 van de Wet verplaatsing bevolking en tot wijziging van die wet (Voortduringswet artikelen 2c en 4 Wvb),

te weten:

  • de motie-Van Hattem c.s. over het vorderen van panden uit te sluiten (36081, letter F);
  • de motie-Van Hattem c.s. over het staken van opvang en voorzieningen voor derdelanders uit Oekraïne (36081, letter G);
  • de motie-Van Hattem c.s. over de invoering van een volledige asielstop (36081, letter H).

(Zie vergadering van 28 maart 2023.)


Bekijk de video van deze spreekbeurt

De voorzitter:

Dan stemmen we over de motie 36081, letter F, de motie van het lid Van Hattem c.s. om het vorderen van panden uit te sluiten. Wenst een van de leden een stemverklaring over deze motie af te leggen? Dat is niet het geval.

We stemmen bij zitten en opstaan.

In stemming komt de motie-Van Hattem c.s. (36081, letter F).

De voorzitter:

Ik constateer dat de leden van de fracties van Fractie-Nanninga, Fractie-Otten, de PVV, de SGP, FVD en Fractie-Frentrop voor deze motie hebben gestemd en de leden van de fracties van de OSF, de PvdA, GroenLinks, D66, de SP, de PvdD, de ChristenUnie, het CDA, de VVD en 50PLUS ertegen, zodat zij is verworpen.


Bekijk de video van deze spreekbeurt

Dan stemmen we over de motie 36081, letter G, de motie van het lid Van Hattem c.s. over het staken van opvang en voorzieningen voor derdelanders uit Oekraïne. Wenst een van de leden een stemverklaring over deze motie af te leggen? Dat is niet het geval.

We stemmen bij zitten en opstaan.

In stemming komt de motie-Van Hattem c.s. (36081, letter G).

De voorzitter:

Ik constateer dat de leden van de fracties van Fractie-Nanninga, Fractie-Otten, de PVV, FVD en Fractie-Frentrop voor deze motie hebben gestemd en de leden van de fracties van de OSF, de PvdA, GroenLinks, D66, de SP, de PvdD, de SGP, de ChristenUnie, het CDA, de VVD en 50PLUS ertegen, zodat zij is verworpen.


Bekijk de video van deze spreekbeurt

Ten slotte stemmen we over de motie 36081, letter H, de motie van het lid Van Hattem c.s. over de invoering van een volledige asielstop. Wenst een van de leden een stemverklaring over deze motie af te leggen? Forum voor Democratie, de heer Dessing.


Bekijk de video van deze spreekbeurt

De heer Dessing i (FVD):

Dank u wel, voorzitter. In deze motie wordt gesproken over een volledige asielstop, maar daar wordt geen termijn aan gehangen. Wij denken dat een tijdelijke volledige stop de boel kan opschonen — het systeem is uit zijn krachten gegroeid — en daarom zullen wij voor deze motie stemmen.

De voorzitter:

Dank u wel, meneer Dessing. Wenst een van de andere leden een stemverklaring af te leggen? Dat is niet het geval.

We zitten bij zitten en opstaan.

In stemming komt de motie-Van Hattem c.s. (36081, letter H).

De voorzitter:

Ik constateer dat de leden van de fracties van Fractie-Nanninga, de PVV, FVD en Fractie-Frentrop voor deze motie hebben gestemd en de leden van de fracties van de OSF, de PvdA, GroenLinks, D66, de SP, de PvdD, Fractie-Otten, de SGP, de ChristenUnie, het CDA, de VVD en 50PLUS ertegen, zodat zij is verworpen.


Bekijk de video van deze spreekbeurt

Hiermee zijn wij gekomen aan het einde van de stemmingen.

De vergadering wordt enkele ogenblikken geschorst.