Stemming over de motie-Van Dijk c.s. over een novelle inzake geborgde zetels voor het bedrijfsleven (35608, letter M).



Verslag van de vergadering van 29 november 2022 (2022/2023 nr. 10)

Aanvang: 14.12 uur

Status: gecorrigeerd


Stemming motie Schrappen geborgde zetels voor bedrijven in waterschapsbesturen

Aan de orde is de stemming over een motie, ingediend bij de behandeling van het Voorstel van wet van de leden Bromet en Tjeerd de Groot tot wijziging van de Waterschapswet in verband met het schrappen van de geborgde zetels voor de categorie bedrijven, het schrappen van de eis dat ten minste één lid van het dagelijks bestuur houder is van een geborgde zetel en het introduceren van een vaste verdeling van de resterende geborgde zetels,

te weten:

  • de motie-Van Dijk c.s. over een novelle inzake geborgde zetels voor het bedrijfsleven (35608, letter M).

(Zie vergadering van 21 november 2022.)


Bekijk de video van deze spreekbeurt

De voorzitter:

Aan de orde is de stemming over de motie 35608, letter M, de motie van het lid Van Dijk c.s. over een novelle inzake geborgde zetels voor het bedrijfsleven. We hebben vorige week ook over deze motie gestemd, waarbij de stemmen staakten. Conform artikel 110 van het Reglement van Orde stemmen we vandaag opnieuw over deze motie. Mochten de stemmen opnieuw staken, wordt de motie geacht te zijn verworpen, conform het tweede lid van het genoemd artikel.

Er is om hoofdelijke stemming gevraagd.

Wenst een van de leden een stemverklaring af te leggen? Dat is niet het geval.

Ik verzoek de leden zo dadelijk duidelijk hun stem met het woord "voor" dan wel "tegen" uit te brengen, zonder enige bijvoeging.

In stemming komt de motie-Van Dijk c.s. (35608, letter M).

Vóór stemmen de leden: Prins, Rietkerk, Rombouts, Schalk, Lucas Vos, De Vries, Van Wely, Arbouw, Atsma, Van Ballekom, Van den Berg, Berkhout, Beukering, De Blécourt-Wouterse, Bruijn, De Bruijn-Wezeman, Dessing, Van Dijk, Doornhof, Essers, Frentrop, Geerdink, Hermans, Jorritsma-Lebbink, Niek Jan van Kesteren, Keunen, Klip-Martin, Knapen, Van der Linden, Meijer, Nanninga, Otten en Van Pareren.

Tegen stemmen de leden: Pijlman, Prast, Raven, Recourt, Van Rooijen, Rosenmöller, Stienen, Van Strien, Talsma, Veldhoen, Verkerk, Van der Voort, Mei Li Vos, Van Apeldoorn, Backer, Bezaan, De Boer, Bredenoord, Crone, Dittrich, Faber-van de Klashorst, Fiers, Ganzevoort, Gerkens, Van Gurp, Van Hattem, Huizinga-Heringa, Janssen, Karakus, Karimi, Kluit, Koffeman, Koole, Krijnen, Moonen en Nicolaï.

De voorzitter:

Ik constateer dat deze motie met 33 stemmen voor en 36 stemmen tegen is verworpen.