Stemming motie Implementatie Opvang- en Procedurerichtlijn



Verslag van de vergadering van 7 juli 2015 (2014/2015 nr. 38)

Aanvang: 18.21 uur

Status: gecorrigeerd


Stemming motie Implementatie Opvang- en Procedurerichtlijn

Aan de orde is de stemming over een motie, ingediend bij de behandeling van het wetsvoorstel Wijziging van de Vreemdelingenwet 2000 ter implementatie van Richtlijn 2013/32/EU van het Europees Parlement en de Raad van 26 juni 2013 betreffende gemeenschappelijke procedures voor de toekenning en intrekking van de internationale bescherming (PbEU 2013, L 180) en Richtlijn 2013/33/EU van het Europees Parlement en de Raad van 26 juni 2013 tot vaststelling van normen voor de opvang van verzoekers om internationale bescherming (PbEU 2013, L 180) (34088),

te weten:

de motie-Van Weerdenburg c.s. over een asielstop en het investeren van daaruit voortvloeiende besparingen in ouderenzorg (34088, letter F).

(Zie vergadering van heden.)

De voorzitter:

Ik geef gelegenheid tot het afleggen van een stemverklaring vooraf.


Bekijk de video van deze spreekbeurt

De heer Nagel i (50PLUS):

Voorzitter. Wij zijn een politieke partij die in principe blij is wanneer er een voorstel komt om meer geld vrij te maken voor de ouderen. Maar in deze motie wordt gevraagd om een complete asielstop; geen enkele Nederlandse bijdrage, geen enkele solidariteit. Mensen die het moeilijk hebben of met de dood bedreigd worden, zouden we in de steek moeten laten. Vervolgens wordt er goede sier gemaakt door het geld te besteden aan de ouderenzorg. Wij vinden dat een laag-bij-de-grondse politiek. Met afschuw en volle overtuiging gaan wij tegen deze motie stemmen.

De voorzitter:

Ik druk nu op de stemmingsbel. Wij hebben over het wetsvoorstel niet gestemd, maar wij stemmen wel over de motie. Ik wacht een minuut voor we gaan stemmen.

Ik stel voor, te stemmen bij zitten en opstaan.

Daartoe wordt besloten.

In stemming komt de motie-Van Weerdenburg c.s. (34088, letter F).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van de PVV voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de fracties van de SGP, de ChristenUnie, de VVD, de PvdA, het CDA, GroenLinks, 50PLUS, de SP en D66 ertegen, zodat zij is verworpen.


Bekijk de video van deze spreekbeurt

Afwezig zijn de Onafhankelijke SenaatsFractie en de fractie van de Partij voor de Dieren.

Ik hoef nog maar één ding te doen, en dat is de vergadering sluiten. Dat doe ik niet dan nadat ik iedereen een heel goed reces heb toegewenst.