Stemming Bevorderen flexibel werken



Verslag van de vergadering van 14 april 2015 (2014/2015 nr. 28)

Aanvang: 14.34 uur

Status: ongecorrigeerd

Een verslag met de status "ongecorrigeerd" is niet voor citaten en er kan geen recht aan ontleend worden.


Stemming Bevorderen flexibel werken

Aan de orde is de stemming in verband met het Voorstel van wet van de leden Voortman en Pieter Heerma tot wijziging van de Wet aanpassing arbeidsduur, arbeidsplaats en werktijd ten einde flexibel werken te bevorderen (32889).


De voorzitter:

Ik heet de initiatiefnemers, mevrouw Voortman en de heer Heerma, van harte welkom in de Eerste Kamer. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties die namens de regering bij deze stemming aanwezig is, heb ik vanochtend al welkom geheten in de Eerste Kamer.

Hebben alle leden de presentielijst getekend? Mijnheer Duivesteijn kennelijk nog niet. De heer Hoekstra komt ook naar voren. Hij is heel jong, maar desalniettemin wist hij niet meer of hij wel of niet getekend had.

(Hilariteit)

De voorzitter:

Ik geef gelegenheid tot het afleggen van een stemverklaring vooraf.


Mevrouw Kneppers-Heijnert i (VVD):

Voorzitter. Om flexibel werken mogelijk te maken, hebben de indieners er in wetsvoorstel 32889 voor gekozen om de betreffende wetsartikelen in te voegen in de Wet aanpassing arbeidsduur, waardoor de onduidelijkheden en wetstechnische tekortkomingen van de WAA blijven bestaan en daarmee ook gaan gelden voor het recht op tijd- en plaatsongebonden werken. Daarmee kunnen deze rechten naar de mening van de VVD-fractie een te vergaande werking krijgen. De VVD-fractie stemt daarom tegen deze wet.


De voorzitter:

Ik stel voor om te stemmen bij zitten en opstaan.

Daartoe wordt besloten.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de PvdA, het CDA, de SGP, GroenLinks, de SP, D66, 50PLUS, de PvdD en de OSF voor dit wetsvoorstel hebben gestemd en de aanwezige leden van de fracties van de PVV en de VVD ertegen, zodat het is aangenomen.


De fractie van de ChristenUnie is afwezig.