Plenair Essers bij stemming moties Inzet coronatoegangsbewijzen bij niet-essentiële detailhandel en niet-essentiële dienstverlening op publieke plaatsen



Verslag van de vergadering van 7 december 2021 (2021/2022 nr. 9)

Status: gecorrigeerd

Aanvang: 13.48 uur


Bekijk de video van deze spreekbeurt

De heer Essers i (CDA):

Voorzitter. Ik heb een stemverklaring over de drie moties met de letters I, J en K. De CDA-fractie staat vanzelfsprekend sympathiek tegenover het verzoek om sporten in de buitenlucht ook na 17.00 uur weer mogelijk te maken. Sport zorgt voor een goede lichamelijke conditie, zeker in deze covidtijden van groot belang.

Anderzijds acht de CDA-fractie deze moties, die een sterke relatie hebben met het bestaande beleid, niet passend bij de positie van de Eerste Kamer, waarbij de opdracht is de kwaliteit van wet- en regelgeving te toetsen. Dit is reden voor de CDA-fractie om tegen deze moties te stemmen, maar wel een verzoek aan de regering te doen om nog eens serieus het belang van sport in de buitenlucht, ook na 17.00 uur, af te wegen.

De motie 35961, letter K inzake het versnellen van de boostercampagne acht de CDA-fractie overbodig, daar die versnelling reeds is opgepakt.

Dank u wel.

De voorzitter:

Dank wel, meneer Essers. Wenst een van de andere leden een stemverklaring af te leggen? De heer Van Rooijen namens 50PLUS.