Kamerleden bezoeken KMar en Defensie Materieel Organisatie



Op 28 maart heeft een aantal leden van de commissie Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking (BDO) van de Eerste Kamer deelgenomen aan een gezamenlijk werkbezoek van Eerste en Tweede Kamer aan de Koninklijke Marechaussee (KMar) en Defensie Materieel Organisatie (DMO) op Camp New Amsterdam in Huis ter Heide. De Eerste Kamerleden Marjolein Faber-van de Klashorst (PVV), Loek van Wely (Fractie-Nanninga) en Jan Keunen (VVD) maakten onderdeel uit van deze delegatie.

Het werkbezoek begon met een ontvangst door de Plaatsvervangend Directeur Joint Informatie Voorziening Commando, Commandeur Cees Vooijs, en de plaatsvervangend commandant Koninklijke Marechaussee, Generaal-Majoor Messerschmidt. Vervolgens gaven zij uitleg over de werkzaamheden van DMO en KMar.

Aansluitend heeft de delegatie een bezoek gebracht aan het Defensie Cyber Security Centre en OPSCENT, het operatiecentrum van de KMar. In de middag kreeg de delegatie van DMO een uitleg over welke ontwikkelingen zij zien op het gebied van materieel, brede innovaties en data. De dag werd afgesloten met een demonstratie persoonsbeveiliging van de Marechaussee.


Deel dit item: