Griffier Eerste Kamer benoemd in ASGP-bestuur



De Griffier van de Eerste Kamer, Remco Nehmelman, is dinsdag benoemd in het bestuur van de Association of Secretaries General of Parliaments (ASGP), de wereldwijde vereniging van secretarissen-generaal van parlementen. De ASGP komt twee keer per jaar bijeen tijdens de vergadering van de Interparlementaire Unie (IPU). Die vindt deze week plaats in Nusa Dua op Bali.

De ASGP werd opgericht in 1939 in Oslo en is de wereldorganisatie van secretarissen-generaal/griffiers van nationale parlementen en gelieerd aan de Interparliamentary Union (IPU). Nagenoeg alle ambtelijke topfunctionarissen van nationale parlementen zijn lid van de ASGP die twee maal per jaar parallel aan de IPU vergadert.

De ASGP heeft tot doel bij te dragen aan de versterking van het functioneren van parlementen door de uitwisseling van ervaringen op het terrein van parlementaire organisatie en ondersteuning in brede zin. De vereniging vergadert aan de hand van vergelijkende rapporten, communicaties en documenten die door de leden worden ingebracht.


Deel dit item: