Gesprekken POC 21 februari uitgesteld



Update 20 februari 21.30 uur: vanwege opnieuw een stormwaarschuwing wordt het openbare gesprek dat voor 21 februari stond gepland, uitgesteld en zal op een later moment plaatsvinden.

Op 21 februari 2022 houdt de Parlementaire onderzoekscommissie effectiviteit antidiscriminatiewetgeving (POC) onder leiding van senator Ganzevoort een volgend openbaar gesprek.

Uitvoerders met praktijkervaring, wetenschappers en belangenbehartigers van de vier domeinen van het onderzoek - arbeidsmarkt, onderwijs, sociale zekerheid en politie – worden voor de gesprekken uitgenodigd. In tegenstelling tot verhoren onder ede, zoals bij parlementaire enquêtes, gaat het bij dit onderzoek om openbare gesprekken. De commissie wil graag met genodigden in gesprek over de geselecteerde discriminatieproblemen om te leren van ieders ervaringen.

Het gesprek op 21 februari gaat niet specifiek over één van de vier onderzoeksdomeinen, maar gaat in op de domeinoverstijgende aspecten van de geselecteerde discriminatieproblemen in de vier domeinen, en is een vervolg op de gesprekken van 14 februari. Hierbij is ook aandacht voor juist de verschillen tussen de onderzoeksdomeinen als het gaat om discriminatie. Ook zaken die in de gesprekken van 4 februari en 11 februari aan bod kwamen, worden meegenomen.

Tijdstip

Sprekers

10:00 - 11:00

Domeinoverstijgende onderwerpen

Halleh Ghorashi

Hoogleraar Diversiteit en Integratie aan de Vrije Universiteit Amsterdam

Ellen Kiersch

Directeur Directie Wetgeving en Juridische Zaken bij het ministerie van Justitie en Veiligheid

Naar de livestream. Klik vervolgens op het afspeelicoontje.


Deel dit item: