Eerste Kamer staat stil bij gewelddadige dood Britse volksvertegenwoordiger



De Voorzitter van de Eerste Kamer, Ankie Broekers-Knol, heeft dinsdag aan het begin van de middagvergadering in aanwezigheid van de Britse ambassadeur Sir Geoffrey Adams stilgestaan bij de gewelddadige dood van de Britse parlementariër Jo Cox, lid van Labour voor het Lagerhuis. 

De Voorzitter van de Eerste Kamer sprak de volgende woorden:

"Aan het begin van deze middagvergadering wil ik de gewelddadige dood van het Britse parlementslid Jo Cox memoreren. Wij doen dat in aanwezigheid van de Ambassadeur van het Verenigd Koninkrijk, Zijne Excellentie Sir Geoffrey Adams.

Mevrouw Cox is op 16 juni jongstleden - op weg naar een ontmoeting met leden van haar kiesdistrict - op gruwelijke wijze om het leven gebracht. Zoals nu lijkt, had de dader politieke motieven.

Mevrouw Cox was pas sinds vorig jaar lid van het House of Commons, maar had zich in die korte tijd reeds bewezen als een begaafde politica. Dat een volksvertegenwoordiger die zich zo heeft ingezet voor medemenselijkheid en gerechtigheid, op zo een manier om het leven is gebracht, is intriest. Als medeparlementariërs willen wij vandaag ons respect voor haar betonen en ons medeleven uiten voor de nabestaanden, die het zware verlies moeten dragen."


Deel dit item: