Kamerleden en scholieren aan tafel voor het Binnenhofontbijt



Vijftig scholieren van de Prinses Ireneschool in Den Haag en een twintigtal Kamerleden hebben woensdag 11 november in de Noenzaal van de Eerste Kamer deelgenomen aan het Binnenhofontbijt. Dit ontbijt is een traditioneel onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, een serie activiteiten die van 9 tot en met 13 november in het gehele land plaatsvindt om gezond ontbijten door scholieren te stimuleren. Voorzitter Ankie Broekers-Knol van de Eerste Kamer opende het Binnenhofontbijt en nam er ook aan deel. De basisschoolleerlingen konden, al ontbijtend, vragen stellen aan de aanwezige Kamerleden. De bijeenkomst werd geleid door Klaas van Kruistum, presentator van diverse jeugdprogramma’s.

Het Nationaal Schoolontbijt wordt dit jaar voor de dertiende keer georganiseerd. In de ontbijweek gaan 500.000 kinderen op 2.600 basisscholen samen ontbijten en leren ze via lesmateriaal meer over het belang van een gezond ontbijt. Ook burgemeesters doen mee: in 240 gemeenten ontbijt een schoolklas met de burgemeester op het stadhuis. Het Nationaal Schoolontbijt is dit jaar officieel ambassadeur van Gezonde School, een samenwerkingsverband van het RIVM Centrum Gezond Leven, de onderwijsraden, gezondheidsfondsen en kennisinstituten. Vertegenwoordigers van deze organisaties waren ook bij het Binnenhofontbijt aanwezig.

De Noenzaal is één van de twee kenmerkende grote zalen in het gebouw van de Eerste Kamer. Vroeger vergaderde hier het dagelijks bestuur van de Staten van Holland en West-Friesland, nu eten de Eerste Kamerleden er op hun wekelijkse vergaderdinsdag.


Deel dit item: