Interparlementair Koninkrijksoverleg op Aruba



Vijf Eerste Kamerleden en Zes Tweede Kamerleden hebben van dinsdag 6 januari tot en met vrijdag 9 januari deelgenomen aan het Interparlementair Koninkrijksoverleg op Aruba. Tijdens dit halfjaarlijkse overleg spraken ze met parlementariërs uit Curaçao, Sint Maarten en Aruba over onderwerpen die alle landen van het Koninkrijk der Nederlanden aangaan.

De onderwerpen die tijdens het overleg aan de orde kwamen, waren onder andere jeugd en jongeren, gezondheidszorg, economische kansen en de screening van kandidaat-ministers. Ook werd er gesproken over een geschillenregeling, die een oplossing moet bieden bij onderlinge conflicten tussen landen van het Koninkrijk.

De verschillende overleggen stonden onder voorzitterschap van de Statenvoorzitter van Aruba, mevrouw Marisol Lopez-Tromp. Op vrijdag 9 januari wordt het IPKO afgesloten met de ondertekening van de afsprakenlijst en een persconferentie.

Voorafgaand aan het overleg op Aruba hebben de Kamerleden Bonaire en Curaçao bezocht. De delegatie van Eerste en Tweede Kamerleden stond onder leiding van de voorzitter van de vaste commissie voor Koninkrijksrelaties van de Tweede Kamer, Jeroen Recourt. Vice-delegatieleider was Marijke Linthorst.

De samenstelling van de Nederlandse delegatie was als volgt:

Eerste Kamer

Tweede Kamer


Zie ook:


Deel dit item: