Bezoek parlementaire delegatie Zuid-Soedan



Op 26 juni bracht een parlementaire delegatie uit Zuid-Soedan een bezoek aan de Eerste Kamer. Het betrof de Senaatsvoorzitter, Z.E. Joseph Bol Chan, evenals de Oppositieleider van hun Lagerhuis, Z.E. Onyoti Adigo Nyikwec, en enkele parlementsleden. Zij werden ontvangen door de Voorzitter van de Eerste Kamer.

Het gezelschap sprak over de wankele veiligheidssituatie in Zuid-Soedan, de politieke ontwikkelingen, de economie en de humanitaire situatie in het land. Over dat laatste sprak de Voorzitter van de Kamer haar zorgen uit. De Zuid-Soedanese delegatie benadrukte dat er via een drietrapsraket moet worden gewerkt: er moet vrede komen in het land, er moet vervolgens een inclusieve dialoog worden aangegaan met alle partijen en er moet een regering van nationale eenheid worden gevormd waar alle partijen zich in kunnen vinden. Daarenboven is het belangrijk de kernoorzaken van het conflict goed te onderzoeken.

De Zuid-Soedanese delegatie zei verder de Nederlandse bijdrage aan Zuid-Soedan enorm te waarderen en zoekt actief naar steun van de internationale gemeenschap bij de ontwikkeling van hun land.


Deel dit item: