Senaatsvoorzitter Rwanda bezoekt Nederlands parlement



De voorzitter van de Senaat van Rwanda, voormalig presidentskandidaat Jean Damascene Ntawukuriryayo, heeft maandag en dinsdag op uitnodiging van de Eerste Kamer een bezoek gebracht aan Nederland. Hij werd daarbij vergezeld door een aantal parlementsleden uit Rwanda. De Senaatsvoorzitter bracht een bezoek aan zowel Eerste Kamer als Tweede Kamer en had ontmoetingen met het kabinet.

Maandag had de Senaatsvoorzitter in de Eerste Kamer een gesprek met Voorzitter van de Eerste Kamer Ankie Broekers-Kno len daarna een ontmoeting met een aantal Eerste Kamerleden. Dinsdag woonde Ntawukuriyayo een deel van de plenaire vergadering van de Eerste Kamer bij. Daarna bracht hij een bezoek aan de vergadering van de Tweede Kamer en had een ontmoeting met een aantal Tweede Kamerleden. De Senaatsvoorzitter had ook een ontmoeting met minister Timmermans (Buitenlandse Zaken) en staatssecretaris Teeven (Veiligheid en Justitie).

In de gesprekken in de Eerste Kamer kwamen onder meer aan de orde: de ontwikkeling van de parlementaire democratie en de rechtsstaat na 1994, energiebeheer en watermanagement, en voedselvoorziening, alsook de samenwerking tussen Rwanda en Nederland op deze terreinen. De delegatie maakte verder kennis met een zuivelbedrijf in Friesland.


Deel dit item: