Eerste Kamervoorzitter Broekers-Knol onderstreept belang gezamenlijke kracht



Juist door het aangaan van verbindingen kan de gezamenlijke kracht worden ontwikkeld die nodig is om tegenslagen te overwinnen. Dit geldt op persoonlijk vlak, maar dit geldt zeker ook op nationaal en op internationaal vlak. Zo stelde de Voorzitter van de Eerste Kamer, Ankie Broekers-Knol, vandaag in haar toespraak tijdens de Nieuwjaarsontvangst van Koning Willem-Alexander in het Koninklijk Paleis te Amsterdam.

Ook onderstreepte de Eerste Kamervoorzitter het belang van het overdragen van kennis over en inzicht in het functioneren van de Nederlandse instituties en Hoge Colleges van Staat. Broekers-Knol: "Dankzij de moderne technologie is fundamentele kennis voor iedereen toegankelijk, maar diezelfde technologie belemmert het zicht daarop doordat niet aflatende stromen snel nieuws, geruchten en halve waarheden met voorrang beslag leggen op de menselijke opnemingscapaciteit. Zeker wanneer veranderingen in ons staatkundig bestel worden bepleit, dienen gestelde tekortkomingen door feiten en grondige analyses te worden gestaafd."

In haar toespraak complimenteerde de Kamervoorzitter Koning Willem-Alexander met zijn vliegende start als Koning van ons land, die heeft gezorgd voor nieuw nationaal elan en hernieuwde internationale zichtbaarheid.


Deel dit item: