Koningin ontvangt Voorzitter van de Eerste Kamer in verband met ontslagaanvraag kabinet



Demissionair minister-president Rutte heeft de Voorzitters van de Eerste Kamer en de Tweede Kamer op 23 april  in kennis gesteld van de ontslagaanvraag van de ministers en staatssecretarissen van zijn kabinet en de terbeschikkingstelling van hun portefeuilles, ambten, respectievelijk functies. De ontslagaanvrage volgde op het mislukken van het overleg in het Catshuis over de vraag op welke wijze de overheidsfinanciën weer gezond gemaakt kunnen worden.

De Koningin ontvangt vanavond haar vaste adviseurs: de Voorzitters van de Eerste Kamer en de Tweede Kamer en de Vice-president van de Raad van State. De consultaties vinden plaats, nadat eerder deze dag de Tweede Kamer een debat voerde met de minister-president over het mislukken van het overleg en de val van het kabinet. De Voorzitter van de Eerste Kamer, Fred de Graaf, heeft het verloop van dit debat in de Tweede Kamer gevolgd.

Eerste Kamervoorzitter Fred de Graaf is om 19.30 uur als eerste door de Koningin in Paleis Huis ten Bosch ontvangen. Later op de avond ontvangt de Koningin de  Voorzitter van de Tweede Kamer, Gerdi Verbeet, en de Vice-President van de Raad van State, Piet-Hein Donner.

Het College van Senioren van de Eerste Kamer heeft zich, zoals eerder bericht, beraden over de gevolgen van de kabinetscrisis voor de agenda en werkzaamheden van de Eerste Kamer. De Kamer besluit op 8 mei 2012 over de vraag of zij de behandeling van aanhangige wetsvoorstellen wil opschorten in verband met het demissionair worden van het kabinet.


Deel dit item: