Korte aantekeningen vergadering commissie Immigratie & Asiel / JBZ-Raad (I&A/JBZ) van 4 april 2023




1. 19637, L

Verslag van een nader schriftelijk overleg met de staatssecretaris van J&V over de menselijke maat en dienstverlening in de migratieketen; Vreemdelingenbeleid

De commissie besluit de brief van de staatssecretaris van J&V van 20 maart 2023 (19637, L) voor kennisgeving aan te nemen.

2. Toetreding van Kaapverdië tot het HKBV

Brief van de minister voor Rechtsbescherming over instemmingsverzoek toetreding Kaapverdië bij het Haags Kinderbeschermingsverdrag 1996; JBZ-Raad

De commissie besluit de Kamer te adviseren om in te stemmen met het voorliggende ontwerpbesluit. De commissie zal dit per brief doorgeleiden aan de Voorzitter, met het verzoek aan de Kamer om vanmiddag plenair in te stemmen met haar advies.

3. Mededelingen en informatie

De commissie besluit, op verzoek van het lid Stienen (D66), de bij dit agendapunt gevoegde brief van de Voorzitter van de Europese Commissie van 23 maart 2023 over de voortgang van de operationele maatregelen inzake migratie en grensbewaking, de volgende vergadering ter bespreking te agenderen. De griffie wordt verzocht de eventuele behandeling van deze brief door de Tweede Kamer na te gaan.


De griffier van de commissie,
Helene de Man