Oud-senator Van Waterschoot (PPR) herdachtDe Eerste Kamer heeft dinsdag 21 februari bij het begin van de vergadering oud-senator Constant van Waterschoot herdacht. Hij was voor de PRR zeven jaar lid van de Eerste Kamer, van 17 september 1974 tot 10 september 1981. Van Waterschoot was woordvoerder onderwijs, verkeer, volkshuisvesting, milieu, landbouw en visserij. Bovendien was hij vier jaar lang voorzitter van de vaste commissie voor Onderwijs en Wetenschappen.

Van Waterschoot was zijn gehele werkende leven docent Frans aan de Rijksscholengemeenschap in Oostburg, nu deel van de gemeente Sluis in Zeeuws-Vlaanderen. Op zijn 30e werd hij voor het eerst gekozen als volksvertegenwoordiger; als lid van Provinciale Staten van Zeeland voor de PPR en vier jaar later als senator. Uiteindelijk zou hij vijfentwintig jaar lid van Provinciale Staten Zeeland blijven.

Naast zijn werk als docent en volksvertegenwoordiger was Constant van Waterschoot betrokken bij veel maatschappelijke organisaties. Zo was hij onder andere voorzitter van de nationale vereniging De Zonnebloem, voorzitter van Natuurbeschermingsvereniging West-Zeeuws-Vlaanderen en voorzitter van de Nederlandse Rijwiel Tour Unie.

Eerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn zei tijdens de herdenking: "Constant van Waterschoot bezat het talent om met mensen van allerlei verschillende achtergronden op gelijke voet te kunnen spreken. Een talent dat hem in alle facetten van zijn leven van pas kwam: in het onderwijs, in de politiek en bij zijn andere maatschappelijke functies."


Deel dit item: