Technische briefing inzet stroomstootwapen en politiehondenDe Eerste Kamercommissie voor Justitie en Veiligheid heeft op 8 november 2022 een technische briefing gehad over de inzet van het stroomstootwapen en politiehonden.

Tijdens het debat over het wetsvoorstel Geweldsaanwending opsporingsambtenaar op 20 april 2021 heeft toenmalig minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid het aanbod gedaan om een technische briefing te verzorgen over (het verschil tussen) de inzet van het stroomstootwapen en de politiehond en het toezicht op een inclusieve politieorganisatie.

In overleg is besloten om twee separate briefings te organiseren. Tijdens de technische briefing 8 november is een toelichting gegeven door Frank Paauw (politiechef Amsterdam) en Janis Tamsma (Hoofd Operatien Eenheid Amsterdam) op de inzet van het stroomstootwapen en de politiehond.

Marco van der Hulst (docent van de Politieacademie) heeft het stroomstootwapen laten zien en de werking toegelicht. Tot slot was er ruimte voor het stellen en beantwoorden van vragen. De technische briefing over het toezicht op een inclusieve politieorganisatie is onder voorbehoud gepland op 21 februari 2023.


Deel dit item: