CXLVI, Y

Motie-Rosenmöller (GroenLinks) c.s. over de aanbevelingen van de parlementaire onderzoekscommissie



In deze motie wordt de regering verzocht te reageren op de aanbevelingen van de parlementaire onderzoekscommissie inclusief de daarover gevoerde gedachtewisseling.

Tevens wordt de Voorzitter van de Eerste Kamer verzocht een voorstel te doen hoe te komen tot uitwerking van de voorstellen van de parlementaire onderzoekscommissie voor de werkwijze van de Kamer bij de behandeling van nieuwe wetgeving en het rapport te delen met de Tweede Kamer.



Kerngegevens

nummer CXLVI, Y
ingediend 13 september 2022
behandelstatus aangenomen
toelichting behandelstatus Op 27 september 2022 na stemming bij zitten en opstaan aangenomen. PvdA, GroenLinks, D66, ChristenUnie, CDA, VVD, SP, PvdD, 50PLUS en OSF stemden voor.
indiener(s) P. Rosenmöller (GroenLinks)
mede ondertekend door A.L. Bredenoord (D66)
A.M.V. Gerkens (SP)
A.C.M. Raven (OSF)
M.J. van Rooijen (50PLUS)
H.J.J. Talsma (ChristenUnie)
M.L. Vos (PvdA)
L.B. Vos (VVD)
dossier(s) Parlementaire onderzoekscommissie effectiviteit antidiscriminatiewetgeving (CXLVI)
behandelende commissie(s) commissie voor Binnenlandse Zaken (BIZA)
uitvoeringsstatus niet uitgevoerd

Bijzonderheden

De Eerste Kamercommissie voor Binnenlandse Zaken en de Hoge Colleges van Staat / Algemene Zaken en Huis van de Koning (BiZa/AZ) heeft op 4 april 2023 het verslag van een schriftelijk overleg met de minister van BZK van 3 april 2023 over de voortgang van de kabinetsreactie op het rapport (EK CXLVI, Z met bijlage) besproken.

De heeft op 16 mei 2023 een mondeling overleg gevoerd met de minister van BZK over de bouwstenen voor een kabinetsreactie op het rapport en het rapport zelf. De commissie beschouwt dit mondeling overleg als een tussenstap in afwachting van de definitieve kabinetsreactie en de gedachtewisseling daarover.

De Voorzitter van de Eerste Kamer de Staten-Generaal heeft de Kamer bij brief van 24 mei 2023 geïnformeerd over de uitwerking van diverse moties met betrekking tot het functioneren van de Kamer naar aanleiding van de POC, de werkgroep zelfevaluatie toeslagenaffaire, het AI-debat en het debat over de Staat van de Rechtsstaat (EK CXLVIII / CXLVI, F).



Uitvoering