Korte aantekeningen vergadering commissie Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving (IWO) van 13 september 2022




1. 35608

Initiatiefvoorstel-Bromet en Tjeerd de Groot over schrappen geborgde zetels voor bedrijven in waterschapsbesturen

Inbreng voor het verslag wordt geleverd op 4 oktober 2022. Onder het voorbehoud van tijdige ontvangst van de nota naar aanleiding van het verslag en de nadere reactie van de regering (uiterlijk vrijdag 4 november 2022), acht de commissie het wetsvoorstel gereed voor plenaire behandeling op 8 november 2022.

De commissie besluit tevens een verzoek tot voorlichting door de Raad van State over het initiatiefvoorstel aan de plenaire vergadering voor te leggen. Een concept-voorlichtingsverzoek zal worden voorbereid door het lid Klip (VVD), zodat dit in de plenaire vergadering van 27 september 2022 kan worden vastgesteld.

2. 31936, AI

De commissie besluit het agendapunt aan te houden en dit opnieuw te agenderen na ontvangst van de door de minister van I&W aangekondigde nieuwe informatie inzake de passende beoordeling die nodig is om te komen tot een wijziging van het Luchthavenverkeerbesluit en de aanvraag voor een natuurvergunning.

3. 33612, E

Brief van de staatssecretaris van I&W over het interdepartementale Actieprogramma Verankering milieubescherming na Nevele; Structuurvisie Windenergie op land

Inbreng voor schriftelijk overleg naar aanleiding van de brief van de staatssecretaris van I&W van 7 juli 2022 (33612, E) wordt geleverd door de fracties van GroenLinks (Kluit) en de PVV (Bezaan). De conceptbrief zal per e-mail aan de leden van de commissie worden voorgelegd.

4. Beleidsprogramma van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Verslag van een schriftelijk overleg met de minister en de staatssecretaris van I&W over het beleidsprogramma van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat 2022; Begrotingsstaten Infrastructuur en Waterstaat 2022

Inbreng voor nader schriftelijk overleg naar aanleiding van de brief van de staatssecretaris van I&W van 7 juli 2022 (35925, XII, E) wordt geleverd door de fractie van GroenLinks (Kluit). De conceptbrief zal per e-mail aan de leden van de commissie worden voorgelegd.


De griffier van de commissie,
Laurens Dragstra