Korte aantekeningen vergadering commissie Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving (IWO) van 25 januari 2022




1. 33118, CS

Brief van de staatssecretaris van I&W over versterking van het VTH-stelsel; Omgevingsrecht

Inbreng voor schriftelijk overleg met de staatssecretaris van I&W naar aanleiding van de brief van 13 december 2021 (33118, CS) wordt geleverd door de fractie van GroenLinks (Kluit), mede namens de fracties van PvdA en PvdD. De conceptbrief zal aan de commissieleden worden voorgelegd.

2. Actieprogramma Verankering milieubescherming na Nevele

Brief van de staatssecretaris van I&W over het Actieprogramma Verankering milieubescherming na Nevele; Structuurvisie Windenergie op land

Inbreng voor schriftelijk overleg met de staatssecretaris van I&W naar aanleiding van de brief van 22 december 2021 (33612, B) wordt geleverd door de fractie van GroenLinks (Kluit) en de fractie-Nanninga (Van Pareren). De PvdD-fractie sluit zich bij de vragen van de GroenLinks-fractie aan. De conceptbrief zal aan de commissieleden worden voorgelegd.

3. E210023 - Werkprogramma 2022 van de Europese Commissie

Werkprogramma 2022 van de Europese Commissie

De commissie bespreekt het Werkprogramma 2022 van de Europese Commissie en besluit geen eigen prioritaire voorstellen te selecteren. Wel wenst zij zich aan te sluiten bij voorstellen die door de commissie EZK/LNV als prioritair worden aangedragen en die aan beide commissies waren toegewezen.


De griffier van de commissie,
Laurens Dragstra