Korte aantekeningen vergadering commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) van 1 juni 2021




1. Mondeling overleg over de toekomst van het pensioenstelsel op 15 juni 2021

De commissie inventariseert de thema's voor het mondeling overleg met de minister van SZW d.d. 15 juni 2021 over de toekomst van het pensioenstelsel en verzoekt de commissiestaf hiervan een overzicht te maken en deze ter vaststelling te agenderen voor de volgende commissievergadering.

2. 35074, W

Verslag van een schriftelijk overleg met de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de hoofdlijnen van de verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen; Wet arbeidsmarkt in balans

De commissie besluit op 8 juni 2021 inbreng te leveren voor nader schriftelijk overleg.

3. 35420, AW

Brief van de bewindspersonen van EZK, van FIN en van SZW over steun- en herstelpakket in het derde kwartaal van 2021 ; Noodpakket banen en economie

De commissie besluit op 8 juni 2021 inbreng te leveren voor schriftelijk overleg over het steun- en herstelpakket in het derde kwartaal 2021 (35420, AW), voor zover het de onderdelen betreft die het werkterrein van de commissie raken.

4. Rondvraag

Het lid Stienen (D66) attendeert de commissie op de bijeenkomst van de POC van hedenochtend inzake discriminatie op de arbeidsmarkt en geeft de collega's in overweging kennis te nemen van het verslag van deze bijeenkomst.


De griffier van de commissie,
Candacé van der Bijl