Bezoek de Eerste Kamer met de virtuele rondleidingUpdate 9 april 2020

De virtuele rondleiding begint op het Binnenhof
Grotere versie foto

Het gebouw van de Eerste Kamer mag dan wel gesloten zijn voor publiek, het blijft toegankelijk met de virtuele rondleiding door het gebouw. De historische vergaderzaal, de Noenzaal, de Hall en de Gravenkamer worden door middel van 360 graden foto's getoond. De rondleiding start op het Binnenhof.

Aan de hand van informatieblokjes komt de bezoeker meer te weten over de ruimtes, de kunst én over het werk van de Eerste Kamer. Met de virtuele rondleiding kan de bezoeker zelf bepalen wat hij/zij wil bekijken en in welke volgorde. Ook bestaat de mogelijkheid om rondgeleid te worden door virtuele rondleider Mathijs, die het verhaal van de verschillende vertrekken vertelt en een toelichting geeft op de vele interessante details.

Het Eerste Kamergebouw was sinds 13 maart 2020 gesloten voor publiek in verband met maatregelen die genomen zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Sinds 7 april is het gebouw beperkt open voor plenaire vergaderingen, maar gesloten blijven voor publiek. De virtuele rondleiding biedt in deze periode een goed alternatief om de Eerste Kamer te bezoeken.

Naar de virtuele rondleiding


Deel dit item:
Begin van een dialoog venster. Het bevat 7 afbeeldingen. Gebruik de pijltoetsen om te navigeren. Escape sluit dit venster.
De virtuele rondleiding begint op het Binnenhof
Afbeelding 1 - De virtuele rondleiding begint op het Binnenhof