Oud-senator Roscam Abbing-Bos (VVD) herdachtDe Eerste Kamer heeft in de plenaire vergadering van dinsdag 26 november stilgestaan bij het overlijden op 25 oktober jongstleden op 86-jarige leeftijd van oud-senator Fransje Roscam Abbing-Bos. Zij was lid van de Eerste Kamer van 13 juni 1995 tot 10 juni 2003 voor de VVD.

Oud-senator Roscam Abbing-Bos (VVD)
Grotere versie foto

Roscam Abbing begon haar carrière als directiesecretaresse en stewardess. In 1970 werd zij actief lid van de VVD. Zo was zij vier jaar lid van de gemeenteraad van Holten en tegelijk secretaris van de VVD-Kamercentrale Zwolle. In 1991 werd Fransje Roscam Abbing lid van het hoofdbestuur van de partij.

Naast haar werk in de politiek was Roscam Abbing onder andere lid van de Universiteitsraad van de Rijksuniversiteit Groningen én van de Rijksuniversiteit Leiden, waarvan twee jaar voorzitter van de fractie van buiten-universitaire leden. Ook was zij lid van het bestuur van de Vereniging voor Openbaar Onderwijs in Holten, voorzitter van de Vrouwenraad Vlagtwedde en lid van de Raad van gedelegeerden van woningbouwvereniging 'Stichting Bonifacius' in Rijswijk.

Voorzitter Jan Anthonie Bruijn: "Fransje Roscam Abbing-Bos stond bekend als een charmante vrouw met sterke communicatieve vaardigheden, zowel zakelijk als in het persoonlijke contact. Ze deed haar werk in de Eerste Kamer met hart en ziel, zo liet haar dochter weten. Moge ons respect voor haar persoon en haar verdiensten voor de samenleving en de Nederlandse parlementaire democratie tot steun zijn voor haar familie en vrienden."


Deel dit item:
Begin van een dialoog venster. Het bevat 1 afbeelding. Escape sluit dit venster.
Oud-senator Roscam Abbing-Bos (VVD)
Afbeelding 1 - Oud-senator Roscam Abbing-Bos (VVD)