Kamer neemt afscheid van vertrekkend GriffierDe leden van de Eerste Kamer hebben tijdens de plenaire vergadering van 25 september afscheid genomen van Griffier Geert Jan Hamilton. Hij gaat per 1 oktober met pensioen.

Hamilton was sinds 2006 de hoogste ambtenaar bij de Eerste Kamer. Als griffier gaf hij leiding aan de ambtelijke organisatie van de Senaat.

Oud-senator Tof Thissen die namens de oud-leden sprak, zei: "Ik denk dat ik namens alle oud-leden en leden die hem meegemaakt hebben spreek als ik zeg dat de Senaat in Geert Jan een uitermate bekwame, deskundige, integere, dienstbare en uitstekende griffier heeft gehad de afgelopen 12 jaren. Toegankelijk ook, je kon altijd op hem een beroep doen als je even nauwkeurige informatie nodig had. (...) Voor de functie griffier ook niet onbelangrijk, neutraal."

Voorzitter Ankie Broekers-Knol speldde hem de versierselen horende bij de benoeming tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau op: "Het is een eer voor mij dat ik je de bijbehorende versierselen mag uitreiken. Je hebt in de twaalf jaar en één maand als griffier van de Eerste Kamer der Staten-Generaal bijzonder veel betekend voor de Eerste Kamer, ook internationaal." 

In zijn afscheidstoespraak zei Hamilton: "Ik heb zeer gelukkige jaren bij de Eerste Kamer gekend. Ik dank u allen hartelijk en wens u, Voorzitter, uw Kamer, allen die erbij betrokken zijn onder wie mijn opvolger, en de parlementaire democratie het allerbeste toe."

Geert Jan Hamilton werd op 4 juli 2006 benoemd tot Griffier van de Eerste Kamer en vervult de functie sinds 1 september 2006. Hamilton is de 14e Griffier sinds de Eerste Kamer in 1815 ontstond. Hij wordt opgevolgd door Remco Nehmelman die op 2 oktober a.s. zal worden beëdigd.


Deel dit item: