Kamerleden praatten in Londen over BrexitEen gezamenlijke delegatie van Eerste en Tweede Kamerleden bracht op zondag 9 en maandag 10 september 2018 een werkbezoek aan Londen vanwege de aangekondigde uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. De Kamerleden wilden zich een beeld vormen van de voorbereidingen op de zogenoemde Brexit door de Britse overheid. Hierbij kwamen de verschillende uittredingsscenario's, waaronder het no-dealscenario, en hun gevolgen aan de orde komen.

Eerste en Tweede Kamerleden samen met leden van de House of Commons en de House of Lords
Grotere versie foto

Gesprekken met leden Hogerhuis en Lagerhuis

Tijdens het werkbezoek aan Londen kwamen ook de ideeën voor een nieuwe partnerschapsrelatie tussen de Europese Unie (EU) en het Verenigd Koninkrijk (VK) na de Brexit aan bod. De delegatie sprak daarover onder meer met opiniemakers, vertegenwoordigers van denktanks en leden van the House of Commons (het Lagerhuis) en the House of Lords (Hogerhuis). In de Europese Raad van regeringsleiders later dit jaar wordt hierover een besluit verwacht, als de onderhandelingen tijdig worden afgerond.

Delegatie

De delegatie bestond uit de Tweede Kamerleden Anne Mulder (VVD, tevens delegatieleider), Arne Weverling (VVD), Raymond de Roon (PVV), Mahir Alkaya (SP), Martin van Rooijen (50PLUS) en Thierry Baudet (FVD), alsmede de Eerste Kamerleden Bastiaan van Apeldoorn (SP; vice-delegatieleider), Joris Backer (D66), Frits Lintmeijer (GroenLinks) en Roel Kuiper (ChristenUnie).


Deel dit item:
Begin van een dialoog venster. Het bevat 3 afbeeldingen. Gebruik de pijltoetsen om te navigeren. Escape sluit dit venster.
Eerste en Tweede Kamerleden samen met leden van de House of Commons en de House of Lords
Afbeelding 1 - Eerste en Tweede Kamerleden samen met leden van de House of Commons en de House of Lords