Eerste Kamer staat stil bij aanslagen Berlijn, Zurich en AnkaraDe Eerste Kamer heeft op 20 december 2016 aan het begin van de middagvergadering kort stilgestaan bij de aanslagen maandag 19 december op de kerstmarkt bij de Gedächtniskirche in Berlijn, op een islamitisch gebedscentrum in Zürich en op de Russische ambassadeur in Ankara. Voorzitter Ankie Broekers-Knol sprak van "afschuwelijke gebeurtenissen" en uitte haar medeleven voor de nabestaanden, die het zware verlies moeten dragen.

Broekers-Knol stelde dat het van grootste belang is dat parlementariërs internationaal solidair zijn in hun verzet tegen terreur. Zij waarschuwde voor de vergiftigende werking van dit soort aanslagen: "Ook moeten wij ervoor waken dat angst voor terreur de vrijheid, het respect en de verdraagzaamheid in onze samenleving vernietigt."

De Eerste Kamervoorzitter sprak naast het respect voor slachtoffers en nabestaanden ook waardering uit "voor al diegenen die zich maximaal inzetten om de getroffenen te steunen en de veiligheid te waarborgen."


Deel dit item: