34.540

Wijzigingen van het Verdrag betreffende het internationale spoorvervoer



De belangrijkste doelstelling van het internationale spoorvervoer (COTIF) is de verdere ontwikkeling van het internationale recht voor het spoorvervoer. Deze rechtsontwikkeling levert een belangrijke bijdrage aan het internationale spoorvervoer van passagiers en goederen.

Ook worden in OTIF-verband bepalingen vastgesteld die een belangrijke rol spelen in de contractuele relaties tussen de partijen die betrokken zijn bij internationaal spoorvervoer. 49 overwegend Europese staten, waaronder alle lidstaten van de Europese Unie (EU) behalve de eilanden Cyprus en Malta, en de EU zelf, zijn hierbij partij.

De wens dat het verdrag aan de uitdrukkelijke goedkeuring van de Staten-Generaal wordt onderworpen kan door of namens één van de Kamers of door ten minste vijftien leden van de Eerste Kamer dan wel dertig leden van de Tweede Kamer te kennen worden gegeven uiterlijk op 14 oktober 2016.


Kerngegevens

begonnen

27 september 2016

titel

Wijzigingen van het Verdrag betreffende het internationale spoorvervoer (COTIF) en Aanhangsels daarbij; Bern, 30 september 2015

Documenten

1