Conferentie over werkgelegenheid, onderzoek en innovatieOp 20 en 21 november 2014 vond in Rome een interparlementaire conferentie plaats over werkgelegenheid, onderzoek en innovatie. Voorzitter van de commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Joyce Sylvester, nam namens de Eerste Kamer deel aan deze conferentie. Parlementariërs uit diverse lidstaten gingen met elkaar in gesprek over manieren om de arbeidsmarkt te stabiliseren, de digitale infrastructuur te verbeteren, onderzoek en innovatie te stimuleren en de stedelijke ontwikkeling te bevorderen.

Tijdens de conferentie hebben de Nederlandse en Belgische delegaties gewezen op het belang van krachtige steden en het nut benadrukt van een Europese stedelijke agenda.

Commissievoorzitter Joye Sylvester stelde in haar toespraak dat steden een beslissende rol spelen in de omgang met EU-wijde uitdagingen zoals energiebesparing, efficiënt gebruik van grondstoffen, het verzekeren van gezond leefklimaat, het creëren van banen en het bereiken van EU klimaatdoelstellingen.

Sylvester: "Europe still experiences many problems, such as poverty, unemployment, social and spatial segregation or degradation of the environment. There is a strong urban dimension linked to these issues. Problems and solutions meet each other in European urban areas."

De voorzitter van de commissie bracht tijdens de commissievergadering van 25 november 2014 mondeling verslag uit van deze als nuttig ervaren conferentie.


Deel dit item: