T01818

Toezegging Toezending "Analyse Scheefwonen" (33.515 / 33.407)



De Minister voor Wonen en Rijksdienst zegt de Kamer, naar aanleiding van een vraag van het lid Ruers (SP), toe het onderzoeksrapport "Analyse Scheefwonen" van ABF Research aan de Eerste Kamer aan te bieden.


Kerngegevens

Nummer T01818
Status voldaan
Datum toezegging 2 juli 2013
Deadline 1 januari 2014
Verantwoordelijke(n) Minister voor Wonen en Rijksdienst
Kamerleden mr.dr. R.F. Ruers (SP)
Commissie commissie voor Binnenlandse Zaken en de Hoge Colleges van Staat / Algemene Zaken en Huis van de Koning (BZK/AZ)
Soort activiteit Plenaire vergadering
Categorie overig
Onderwerpen scheefwonen
verhuurderheffing
woningmarkt
Kamerstukken Novelle Wet verhuurderheffing (33.515)
Wet verhuurderheffing (33.407)
Huurverhoging op grond van een tweede categorie huishoudinkomens (33.330)
Huurverhoging op grond van inkomen (33.129)


Uit de stukken

Handelingen I 2013-2014, nr. 33 - blz. 24

De heer Ruers (SP):

Ten slotte heb ik nog een vraag aan de minister over het scheefwonen. In de nadere memorie van antwoord van 17 juni jongstleden schreef de minister naar aanleiding van de vraag van onze fractie naar de definitie van de term "scheefwonen" dat beide Kamers der Staten-Generaal op 28 juni de resultaten van het onderzoek naar mogelijke definities van scheefwonen zouden ontvangen. Tijdens de voorbereiding van deze bijdrage hebben wij ons afgevraagd of wij die reactie ontvangen hadden. Ik heb dat nagekeken en men vertelde mij dat die niet was binnengekomen. Ik heb nog eens verder gekeken. Men vertelde mij gisteravond dat de minister wel degelijk een rapport heeft gemaakt. Het heet Analyse scheefwonen. Het is op 24 juni geproduceerd en is aan de Tweede Kamer gestuurd, maar niet aan deze Kamer. Dat lijkt mij een beetje slordig van de minister. Ik stel voor dat de minister dit rapport ook nog eens een keer aan deze Kamer stuurt.

Handelingen I 2013-2014, nr. 33 - blz. 28

Minister Blok:

Ik zeg de heer Ruers graag toe dat ik het rapport over scheefwonen ook aan de Eerste Kamer zal sturen. Mijn verontschuldigingen dat dit niet direct is gebeurd. De heer Ruers is natuurlijk helemaal thuis op het internet, maar ik zal het rapport officieel toesturen. 


Brondocumenten


Historie