Korte aantekeningen vergadering Commissie bereiding plenaire behandeling wetsstellen regentschap en ouderlijk gezag minderjarige Koning van 19 november 2013




Besluitpunten die betrekking hebben op wetsvoorstel Benoeming van een regent voor het geval van erfopvolging door de Koning die niet de leeftijd van achttien jaar heeft bereikt (10 (R2011))

- 10(R2011)

Benoeming van een regent voor het geval van erfopvolging door de Koning die niet de leeftijd van achttien jaar heeft bereikt

Inbreng voor het nader voorlopig verslag wordt geleverd door de fracties van de SP (Vliegenthart). De fracties van D66 sluiten zich bij de eerste vraag van deze inbreng aan. De fracties van de PvdD hebben laten weten ook inbreng te willen leveren, uiterlijk in de ochtend van 20 november 2013.

- Overig

De commissie stemt in met plenaire behandeling van de wetsvoorstellen op 3 december 2013. Zij wenst op 26 november 2013 verder te spreken over de invulling van deze vergadering, maar stemt er alvast mee in dat - in elk geval - de commissievoorzitter het woord voert, zoals dat ook in 1981 is gebeurd. De commissievoorzitter zal in de volgende vergadering de contouren van zijn inbreng schetsen.


De griffier van de commissie,
Geert Jan Hamilton