Koninklijke onderscheiding voor dertien senatorenDertien Leden van de Eerste Kamer hebben op dinsdag 31 mei 2011 een Koninklijke onderscheiding ontvangen bij hun vertrek uit de Kamer. Allen werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Tijdens de laatste vergadering van de Eerste Kamer in haar oude samenstelling ontvingen zij de versierselen uit handen van de Voorzitter van de Eerste Kamer, René van der Linden.

Dertien Leden van de Eerste Kamer hebben Koninklijke onderscheiding ontvangen.
Grotere versie foto

De Koninklijke onderscheiding is toegekend aan de volgende dertien senatoren:

De heer mr. R.H. (Rob) van de Beeten

Mevrouw prof. dr. M.L. (Marie-Louise) Bemelmans-Videc

De heer G. (Gert) van den Berg

De heer drs. (Huub) H.A. Doek 

De heer prof. mr. dr. A.H.M. (Alfons) Dölle

De heer drs. J.H. (Jean) Eigeman

Mevrouw A.A.E. (Aranka) Goyert

De heer mr. J.A.M. (Jan) Hendrikx

De heer drs. H. ten (Henk) Hoeve

Mevrouw mr. C.T.E.M. (Catrijn) Haubrich-Gooskens

De heer dr. E.J. (Eric) Janse de Jonge

Mevrouw mr. P. (Paula) Swenker

Mevrouw mr. I.Y. (Ing Yoe) Tan

Het Eerste Kamerlid Van den Berg (SGP) vertrekt na zestien jaar uit de Kamer, en heeft vier volledige perioden gediend. De senatoren Bemelmans-Videc (CDA), Dölle (CDA), Swenker (VVD) en Tan (Pvda) verlaten de senaat na twaalf jaar en dienden drie volledige perioden. Van de Beeten (CDA) neemt afscheid van de Kamer na 11 jaar. De senatoren Doek (CDA), Eigeman (PvdA) en Ten Hoeve (OSF) hebben acht jaar in de Eerste Kamer gezeten. De vertrekkende Leden Haubrich-Gooskens (PvdA), Hendrikx (CDA), Janse de Jonge (CDA) en Goyert (CDA) hebben één volle zittingstermijn in de senaat gezeten.

Bij de uitreiking van de versierselen was minister-president Rutte aanwezig. De plechtigheid vormde het hoogtepunt van de slotzitting van de Eerste Kamer in haar oude samenstelling. Na afloop werd voor de 39 vertrekkende senatoren een afscheidsreceptie gegeven in de Ridderzaal. Hierbij waren vertegenwoordigers van de regering, de Tweede Kamer, de Raad van State en vele andere genodigden aanwezig.Deel dit item:
Begin van een dialoog venster. Het bevat 1 afbeelding. Escape sluit dit venster.
Dertien Leden van de Eerste Kamer hebben Koninklijke onderscheiding ontvangen.
Afbeelding 1 - (c) Hans Kouwenhoven