T01099

Toezegging Openbaarheid examenvragen inburgering (31.791)



De minister van WWI zegt de Kamer toe, naar aanleiding van een vraag van het lid Meurs, een nader bericht te sturen over de eventuele openbaarheid van examenvragen.


Kerngegevens

Nummer T01099
Status voldaan
Datum toezegging 1 december 2009
Deadline 1 maart 2010
Verantwoordelijke(n) Minister voor Wonen, Wijken en Integratie
Kamerleden prof. dr. P.L. Meurs (PvdA)
Commissie commissie voor Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu / Wonen, Wijken en Integratie (VROM/WWI)
Soort activiteit Plenaire vergadering
Categorie brief/nota
Onderwerpen examens
inburgering
inburgeringsexamen
Kamerstukken Wijziging Wet inburgering inzake vrijwillige inburgering, persoonlijk inburgeringsbudget en harmonisatie handhavingstermijnen (31.791)


Uit de stukken

Handelingen I 2009-2010, nr. 11 – blz. 341

Mevrouw Meurs:

[…]

Wij hebben een motie voorbereid over het openbaar maken van het geheel van mogelijke examenvragen. Wij begrijpen uit de beantwoording dat dit niet nodig is, omdat dit al gebeurt. Toch verzoek ik de minister om toe te zeggen dat hij ervoor zal zorgen dat het geheel van die mogelijke vragen daadwerkelijk openbaar wordt en dat het niet beperkt blijft tot de vragen van de vorige inburgeringscursus. Ik kan mij voorstellen dat de minister dit verzoek niet direct kan beantwoorden, maar wij willen daar dan graag nader bericht over, opdat wij ervan verzekerd kunnen zijn dat al die examenvragen openbaar zijn. Wij zijn er immers echt van overtuigd dat dit de slaagkansen vergroot.

Blz. 344

Minister Van der Laan:       

[…]

Ten slotte vroeg zij om een nader bericht over de eventuele openbaarheid van de examenvragen. Ik zeg dat graag toe, want het is een vrij klein onderwerp, waarover we anders weer lang zitten te praten. Alle overwegingen hierbij kan ik dan secuur checken bij degenen die de examens doen. Ik kom daar graag op terug.


Brondocumenten


Historie