32.042

Goedkeuring verdrag met Frankrijk over de verwerking in Frankrijk van bestraalde splijtstofelementen



Dit wetsvoorstel regelt de goedkeuring voor Nederland van een aanvulling op het verdrag met Frankrijk over de verwerking in Frankrijk van uit Nederland afkomstige bestraalde splijtstofelementen (Trb. 2009, 41PDF-document).

Door een wijziging in de Franse regelgeving moet het verdrag aangevuld worden met termijnen voor het aanbieden en verwerken van verbruikte splijtstofelementen en voor het terugzenden van na deze verwerking overblijvend radioactief afval. Verder wordt het oorspronkelijke verdrag aangevuld met een zorgplicht en een regeling voor het beslechten van geschillen over dit verdrag.

Deze samenvatting is gebaseerd op het wetsvoorstel en de memorie van toelichting zoals ingediend bij de Tweede Kamer.


Stand van zaken

Het voorstel (TK 32.042, nr. 2) is op 22 april 2010 aangenomen door de Tweede Kamer. SP, PvdA, D66, VVD, ChristenUnie, SGP, CDA en PVV stemden voor. De Eerste Kamer heeft het voorstel op 18 mei 2010 als hamerstuk afgedaan.

De wet is opgenomen in Staatsblad 258 van 24 juni 2010.


Kerngegevens

ingediend

31 augustus 2009

titel

Goedkeuring van de op 9 februari 2009 te Parijs totstandgekomen Overeenkomst tussen de regering van het Koninkrijk der Nederlanden en de regering van de Franse Republiek houdende wijziging van de Overeenkomst van 29 mei 1979 inzake de verwerking in Frankrijk van bestraalde splijtstofelementen (Trb. 2009, 41)

schriftelijke voorbereiding

ondertekening

  • minister van Economische Zaken
  • minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

inwerkingtreding

Met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Staatsblad waarin de wet wordt geplaatst.


Documenten

8