T00365

Toezegging Evaluatie (29.834)



De Minister van EZ zegt toe een evaluatie van de wet over vier jaar te zullen laten plaatsvinden.


Kerngegevens

Nummer T00365
Oorspronkelijke nummer tz_EZ_2007_7
Status voldaan
Datum toezegging 4 december 2006
Deadline 1 januari 2011
Verantwoordelijke(n) Minister van Economische Zaken (2012-2017)
Kamerleden prof. mr. H. Franken (CDA)
Commissie commissie voor Economische Zaken (EZ)
Soort activiteit Plenaire vergadering
Categorie evaluatie
Onderwerpen evaluaties
telecommunicatie
telecommunicatienetwerken
Kamerstukken Aanleg, instandhouding en opruiming elektronische communicatiekabels (29.834)


Uit de stukken

Handelingen Eerste Kamer 2005-2006, [11]

Blz. 11-467

De heer Franken: Het komt mijn fractie daarom goed voor als deze wet na een periode van drie hooguit vier jaar zal worden geëvalueerd. Met belangstelling wacht ik het antwoord van de minister af.

Blz. 11-478

(...)

Minister Wijn: Tot slot vroeg de heer Franken of het wenselijk is om de werking van deze wet na een aantal jaren te evalueren. Dat lijkt mij een uitstekende gedachte. Ik zeg dan ook graag een evaluatie over vier jaar toe. Nu ik dit heb uitgesproken, ligt dit vastgelegd in de wetsgeschiedenis.


Brondocumenten


Historie

  • 27 september 2010
    nieuwe status: voldaan
    Voortgang:
    Opmerking: een belangrijk punt van discussie met uw Kamer over dit wetsvoorstel voor Wijziging van de Telecommunicatiewet in verband met een herziening van het nationale beleid ten aanzien van de aanleg van kabels ten dienste van openbare elektronische communicatienetwerken betrof de eigendom van netten (de zogeheten «doorknipregeling»). Het destijds behandelde wetsontwerp voorzag in een generieke regeling in het Burgerlijk Wetboek en de Overgangswet nieuw Burgerlijk Wetboek voor de doorbreking van de verticale natrekking van alle netten (waaronder elektriciteitsnetten en gasnetten). Een dergelijke regeling bestond tot dan toe alleen voor telecommunicatienetwerken. In overleg met de sector en de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie is gezocht naar een oplossing die tegemoet zou komen aan de problemen die in de praktijk werden ervaren met de overdracht van netten. Kern daarvan was dat netwerkbedrijven vaak niet konden aantonen dat zijn op het moment van inwerkingtreding van de doorknipregeling de bevoegde aanlegger waren, dan wel de rechtsopvolger van de bevoegde aanlegger. Die oplossing is gevonden in een wijziging van de Overgangswet nieuw Burgerlijk Wetboek en de Kadasterwet, die op 11 mei van dit jaar door uw Kamer is aanvaard (Kamerstukken 31 974). Deze wetswijziging is 28 mei 2010 in werking getreden. Voor de overige onderdelen van het wetsvoorstel wordt periodiek bezien of aanpassingen van hoofdstuk 5 wenselijk zijn. Daar is ook regelmatig overleg over met de belanghebbenden. Gewenste aanpassingen zullen in het «reguliere» onderhoud van de wetgeving worden meegenomen, daarmee wordt de toezegging ingevuld.
  • 4 december 2006
    toezegging gedaan