29.941

Goedkeuring van het herzien Europees Sociaal Handvest, met Bijlage, en van het Aanvullend Protocol betreffende een systeem voor collectieve klachten



Dit wetsvoorstel regelt de goedkeuring van het Europees Sociaal Handvest (herzien), met Bijlage, en het Aanvullend Protocol bij het Europees Sociaal Handvest (ESH) betreffende een collectief klachtensysteem (Trb. 2004, 13PDF-document en Trb. 2004, 14PDF-document).

Het herziene Handvest vormt een codificatie van de in de lidstaten van de Raad van Europa levende gedachten op sociaal terrein en beoogt een leidraad te zijn voor het nationaal sociaal beleid van elk van deze lidstaten en een gemeenschappelijke basis voor de ontwikkelingen in Europa op sociaal gebied.

Deze samenvatting is gebaseerd op het wetsvoorstel en de memorie van toelichting zoals ingediend bij de Tweede Kamer.


Stand van zaken

Het voorstel is op 3 november 2005 zonder beraadslaging en zonder stemming aangenomen door de Tweede Kamer. De Eerste Kamer heeft het voorstel op 29 november 2005 als hamerstuk afgedaan.

De wet is opgenomen in Staatsblad 694 van 28 december 2005.


Kerngegevens

ingediend

15 december 2004

titel

Goedkeuring van het op 3 mei 1996 te Straatsburg tot stand gekomen Europees Sociaal Handvest (herzien), met Bijlage, en van het op 9 november 1995 te Straatsburg tot stand gekomen Aanvullend Protocol bij het Europees Sociaal Handvest betreffende een systeem voor collectieve klachten (Trb. 2004, 13 en Trb. 2004, 14)

schriftelijke voorbereiding

ondertekening

inwerkingtreding

Met ingang van de eerste dag van de derde kalendermaand na de datum van uitgifte van het Staatsblad waarin de wet wordt geplaatst


Documenten

6