De Eerste Kamer is een bijzonder gebouw met een rijke historie. Die gaat veel verder terug dan het bestaan van de Eerste Kamer zelf. Plafondschilderingen, wanddecoraties, schilderijen en meubilair getuigen van vorstelijke rijkdom en de bestuurlijke invloed van regenten. Een tocht door het gebouw leidt tot tal van verrassingen. Menig bezoeker raakt verdwaald in het samengestelde complex van gangen, tussenruimten, kelders en zoldervertrekken. Vanwege de vele kunstschatten en de krappe behuizing van dit deel van onze volksvertegenwoordiging worden bezoekers slechts in beperkte aantallen toegelaten.

U kunt het Eerste Kamergebouw bezoeken via de geheel vernieuwde virtuele rondleiding. U kunt zelf bepalen wat u wilt bekijken en in welke volgorde. U kunt zich ook laten rondleiden door Mathijs, de virtuele rondleider die het verhaal van de verschillende vertrekken vertelt en een toelichting geeft op de vele interessante details.

Via de geïllustreerde rondleiding kunt u een bezoek brengen aan enkele van de meest interessante vertrekken van het Eerste Kamergebouw. Daaronder bevinden zich ook zalen die tijdens een normale rondleiding niet krijgt te zien. Af en toe maakt u bovendien een stapje terug in de tijd.

Als u na deze rondleiding het Binnenhof in het echt wilt bezoeken, kunt u de mogelijkheden daartoe bekijken via bezoekinformatie.