28.095

Wet bestuur in stedelijke regio's



Dit wetsvoorstel continueert de verplichte intergemeentelijke samenwerking in stedelijke regio's en waarborgt de noodzakelijke taakuitoefening in die regio's.

De bovenlokale samenwerking van gemeenten in zeven stedelijke regio's, die de afgelopen jaren gestalte heeft gekregen op basis van de Kaderwet bestuur in verandering, wordt op een nieuwe wettelijke basis voortgezet. Daarbij gaat het om samenwerking op ten minste de volgende beleidsterreinen: ruimtelijke ordening, wonen, verkeer en vervoer, economische ontwikkeling, grondbeleid en milieu.

Deze samenvatting is gebaseerd op het wetsvoorstel en de memorie van toelichting zoals ingediend bij de Tweede Kamer.


Stand van zaken

Ingetrokken
Tweede Kamer
Schriftelijke voorbereiding
Plenair
Afkondiging

Het voorstel is op 28 mei 2004PDF-document door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ingetrokken. De door de regering voorgenomen meer verplichtende intergemeentelijke samenwerking zal gerealiseerd worden via uitbreiding van de Wet gemeenschappelijke regelingen (29.532).


Kerngegevens

ingediend

16 november 2001

titel

Regels voor het bestuur in stedelijke regio's (Wet bestuur in stedelijke regio's)

schriftelijke voorbereiding

ondertekening

inwerkingtreding

  • Op een bij koninklijk besluit te bepalen tijdstip.
  • Indien deze wet voor 1 december 2002 in werking treedt, wordt de wet van 30 januari 2002 tot extra verlenging van de gemeenschappelijke regelingen die krachtens de Kaderwet bestuur in verandering zijn getroffen (Stb. 78) ingetrokken.

Documenten

0

Er zijn geen documenten gevonden.